• Πολιτική

    Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αγοράζετε φρεγάτες σαν να αγοράζετε γραβάτες – Δεν θα πούμε «ναι» στο λάθος

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    «Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συζήτηση στην Βουλή για την επικύρωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας.

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «συνιστά νέο δόγμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες».

    Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση για την στάση του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού «για μικροκομματικές σκοπιμότητες στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε:

    «Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού, όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς;

    Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;».

    Τσίπρας: Πόσο θα φτάσει ο λογαριασμός;

    Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε», ωστόσο έθεσε το ερώτημα «ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;».

    Αφού υποστήριξε ότι «αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή», μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε:

    «Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και ρώτησε: «Πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Αναθεωρήστε – Από το «όχι» στις γραβάτες πήγατε στο «όχι» στις φρεγάτες



    ΣΧΟΛΙΑ