• Πολιτική

    Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις, δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μήνυμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής των τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικόπτερων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

    «Παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο την ειρήνη και τη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Δείτε βίντεο:

    «Η Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή» έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του για την παραλαβή των ελικοπτέρων ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

    Τα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk είναι τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που έχει το ΝΑΤΟ, ενώ η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 έχει εντυπωσιάσει με το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του.

    Το MH-60R μπορεί να φέρει δύο πυραύλους τύπου NSM – “Naval Strike Missiles”, αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών Raytheon και Kongsberg Defense and Aerospace, ενός αντιπλοϊκού βλήματος ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνος Τσακλόγλου: Οι δύο σημαντικοί λόγοι εγγραφής στο ΤΕΚΑ

    Λαγκάρντ: Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε άλλες μειώσεις μετά τον Ιούνιο

    Πολεμικό Ναυτικό: Παραλαμβάνει τα 3 νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo



    ΣΧΟΛΙΑ