• Πολιτική

    Μητσοτάκης για απεργία στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται – Συγγνώμη από τους Αθηναίους

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Αγανάκτησαν οι Αθηναίοι εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των εργαζομένων στο μετρό να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι τις 10 το πρωί. Η απεργιακή κινητοποίηση έφερε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν το μετρό τις πρωινές ώρες για να πάνε στις δουλειές τους.

    Μήνυμα στους εργαζομένους του Μετρό έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» αναφέρει στο tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε αυστηρό ύφος ήταν το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ.Καραμανλής. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς και «νταβατζηλίκια», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες, είπε χαρακτηριστικά.

    «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ‘νταβατζηλίκια’ και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» δήλωσε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ