ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ στην συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ – Ιράν ήρθε από τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Γκβιρ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ δεν δεσμεύεται από αυτή.
«Η συμφωνία του Τραμπ δεν μας δεσμεύει. Το Ισραήλ δεν είναι υποτελές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο Μπεν Γκβιρ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη συμφωνία και υποστήριξε πως αυτή δεν διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας.
«Δεν είμαστε εταίροι σε αυτή τη συμφωνία, η οποία δεν προστατεύει την ασφάλειά μας», δήλωσε, ζητώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από περιοχές του Λιβάνου που έχουν καταληφθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
Η παρέμβασή του έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημόσια κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ δύσκολο άνθρωπο», ενώ αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξοργίστηκε με τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Κυριακή, θεωρώντας ότι απειλούσαν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία με την Τεχεράνη.
Διαβάστε επίσης:
Στενά του Ορμούζ: 600 πλοία σε αναμονή – Επιφυλακτικοί οι εφοπλιστές, περιμένουν λεπτομέρειες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνική: Στρατηγική συνεργασία με τη Dromeus Capital Group – Εξαγορά εμπορικών ακινήτων 400 εκ. ευρώ
- Mastercard: Ισχυρό άλμα 21% στα κέρδη β’ τριμήνου με στήριξη από το νέο επιχειρηματικό μοντέλο
- Εξαπλώνεται η φωτιά στο Βαθύ της Καλύμνου – Εστάλη 112 για ετοιμότητα
- Φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύσκολα προσβάσιμο το μέτωπο που καίει πάνω από τον οικισμό του Ασώματου – 9 μποφόρ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.