Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ στην συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ – Ιράν ήρθε από τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Γκβιρ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ δεν δεσμεύεται από αυτή.

«Η συμφωνία του Τραμπ δεν μας δεσμεύει. Το Ισραήλ δεν είναι υποτελές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

1

Ο Μπεν Γκβιρ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη συμφωνία και υποστήριξε πως αυτή δεν διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας.

«Δεν είμαστε εταίροι σε αυτή τη συμφωνία, η οποία δεν προστατεύει την ασφάλειά μας», δήλωσε, ζητώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από περιοχές του Λιβάνου που έχουν καταληφθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Η παρέμβασή του έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημόσια κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ δύσκολο άνθρωπο», ενώ αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξοργίστηκε με τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Κυριακή, θεωρώντας ότι απειλούσαν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία με την Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Απειλεί τη Γαλλία με δασμούς 100% σε κρασιά και σαμπάνιες αν δεν καταργήσει τον φόρο στις Big Tech

Τζέι Ντι Βανς: Η συμφωνία θα μπορούσε «να μεταμορφώσει ριζικά τη Μέση Ανατολή για τα επόμενα 50 χρόνια»

Στενά του Ορμούζ: 600 πλοία σε αναμονή – Επιφυλακτικοί οι εφοπλιστές, περιμένουν λεπτομέρειες