• Πολιτική

    Κ.Καραμανλής προς εργαζομένους μετρό: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμούς και νταβατζηλίκια

    • NewsRoom
    Κώστας Καραμανλής: Μπαίνει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των πολιτών με το Πάτρα - Πύργος

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής


    Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς και «νταβατζηλίκια», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στους εργαζομένους του μετρό που προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε απεργία, το πρωί της Τρίτης.

    Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής, με αφορμή τη στάση εργασίας στο μετρό μέχρι τις 10 το πρωί της Τρίτης.

    «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ‘νταβατζηλίκια’ και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» δήλωσε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

    Το ζήτημα, όπως επισήμανε, είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια, καθώς οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις.

    Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

    Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ