• Πολιτική

    Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ώρα για πράξεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


    Είναι ώρα για πράξεις, όχι για λόγια, δήλωσε αναφερόμενος στην στάση που πρέπει να τηρήσει η ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

    «Σε ένα διεθνές περιβάλλον γεμάτο από προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έχει επιδείξει έλλειψη σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο με το να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αν συνεχιστούν, πρέπει να επιφέρουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Είναι ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Για τις εκλογές

    Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Καθώς πάμε για εθνικές εκλογές, η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες θέσεις εργασίας, μείωση φόρων και περισσότερη ανάπτυξη. Και η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ανταποκριθεί και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο».

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξή του στο ΕΛΚ και στην υποψηφιότητα Βέμπερ.



    ΣΧΟΛΙΑ