• Πολιτική

    Μηταράκης σε Τουρκία: Αποτρέψτε τις παράτυπες αναχωρήσεις λόγω καιρού – Άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης


    «Η ΕΕ πρέπει να δράσει», τονίζει ο κ. Μηταράκης

    Να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι παράτυπες αναχωρήσεις μεταναστών από τα παράλια της ζήτησε από την Τουρκία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,  επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών πνίγεται κόσμος στη θάλασσα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης έγραψε στο Twitter: «Επείγουσα κλήση στην Τουρκία  για λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα πολλές ζωές χάνονται στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η ΕΕ πρέπει να δράσει».

    Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν διασωθεί

    Tουλάχιστον 80 μετανάστες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής και 15 φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά τη ημιβύθιση ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή στο Διακόφτι Κυθήρων.

    Οι έρευνες του Λιμενικού Σσώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

    Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες και κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε τα μεσάνυχτα ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε στα βράχια και ημιβυθίστηκε.

    Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Επίσης στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καταθέτει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εισηγήσεις να ζητήσει κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ