• Πολιτική

    Στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καταθέτει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προβαίνει σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Στην εξεταστική επιτροπή Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο καταθέτει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές στο κινητό του τηλέφωνο .

    Πρόκειται για την αρμόδια επιτροπή που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης και η οποία πραγματοποιεί τη δεύτερη συνεδρίασή της για τις υποθέσεις υποκλοπών.

    Η πρώτη συνεδρίαση είχε γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος στον οποίο έχει γίνει επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, ενώ όπως αποκαλύφθηκε παρακολουθούνταν  και από την ΕΥΠ.

    Ο κ. Ανδρουλάκης θα ξεκαθαρίσει  για ακόμη μια φορά ότι η ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης δεν  είναι επειδή πρόκειται για ένα προσωπικό θέμα άλλα για μείζον ζήτημα δημοκρατίας και θα επιμείνει στη ανάγκη να καταθέσουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των υποκλοπών.

    “Καταδεικνύει τη θεσμική κρίση και την υπονόμευση  των ελεγκτικών μηχανισμών. Αναδεικνύει μια κουλτούρα διακυβέρνησης, συγκεντρωτική, αλαζονική με αίσθηση παρακμιακής σκοτεινής παντοδυναμίας. Ενισχύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα γιατί στέλνει ένα μήνυμα ατιμωρησίας και ασυδοσίας ισχυρών πολιτικών και  οικονομικών παραγόντων εις βάρος του λαού, εις βάρος του δημοσίου Συμφέροντος” αναμένεται να υπογραμμίσει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στη πολιτική του στάση μέχρι τώρα θα τονίσει πως “Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση της παρακολούθησης μου αποκαλύφθηκε, όλες οι ενέργειες μου κατευθύνονται στο να πέσει άπλετο  φως σε κάθε πτυχή.

    Θεσμικά, νόμιμα και με διαφάνεια. Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης”. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο στόχαστρο του θα μπει η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει στη Βουλή “το σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης είχε 2 βραχίονες: αυτόν που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το παράνομο λογισμικό Predator , και αυτόν που αποκαλύφθηκε χάρις την ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης του  απορρήτου των επικοινωνιών, την ΑΔΑΕ, δηλαδή την παράνομη  παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ.

    Σχετικά δε με τους λόγους που ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε στόχος αναμένεται να επαναλάβει πως “Είναι προφανές ότι η παρακολούθηση αυτή είχε ένα στόχο: να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή , κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές. Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς και βουλευτές.”

    Διαβάστε επίσης

    Πολιτικό “bras de fer” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές – Κόντρα για τον κατάλογο μαρτύρων που θα καλέσει εξεταστική επιτροπή (PEGA) του Ευρωκοινοβουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ