• Πολιτική

    Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη: Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Daniel».

    Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα – πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό. Ειδικότερα, το χαρακτήρισαν ως το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στη Μαγνησία από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο , καθώς συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο- Νοέμβριο.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, Αγοραστό, μετεωρολόγους και ΠΣ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).

    Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής – αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ γιατί είχε πολλές διακοπές ρεύματος.

    Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

    Διαβάστε επίσης:

    Έβρος: Σώθηκε ο αρχαίος ελαιώνας της Μάκρης, καταστράφηκε το δάσος της Κίρκης

    Πυροσβεστική: 690 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας

    Μητσοτάκης: Κατάρτιση Οδικού Χάρτη για τα άτομα με αναπηρία



    ΣΧΟΛΙΑ