• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μαγνησία και Σκιάθο – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

    • NewsRoom
    Κακοκαιρία Daniel, Βόλος

    Κακοκαιρία Daniel (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

    Ήδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

    Νεκρός κτηνοτρόφος που καταπλακώθηκε από τοίχο – Ένας αγνοούμενος

    Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Daniel», στην περιοχή του Άνω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων.

    Ο άτυχος άνδρας αναζητούνταν επί δύο ώρες, ωστόσος κανείς δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει.

    Όπως έγινε γνωστό προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

    Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου.

    Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

    Την ίδια ώρα, ένας 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται.

    Κίνδυνος υπερχείλισης του χείμαρρου Κραυσίδωνα

    Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

    Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

    Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα .

    Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα.

    Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στη Σκιάθο, με το οποίο τους επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς Λάρισας

    Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία στα παράλια του Δήμου Αγιάς της Λάρισας, όπου υπάρχει υπερχείλιση των ρεμάτων, με τα προβλήματα να αυξάνονται όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση.

    Κάποια σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την άντληση υδάτων.

    Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το καιρικό φαινόμενο.

    Διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων στις Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας

    Απαγορεύσεις και διακοπές της κυκλοφορίας, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ως εξής:

    Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας

    Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.

    Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας

    – Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

    – Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο

    του νομού Μαγνησίας (Πήλιο).

    – Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

    – Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου-Καναλίων από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου μέχρι το χωριό Κανάλια και στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων από το ύψος του χωριού Κερασιά και μέχρι το χωριό Κανάλια.

    – Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.

    – Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου Παληουρίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Λαρίσης (οδός Δερβενακίων) στο ύψος του κυκλικού κόμβου έως τον οικισμό Διμήνι.

    – Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Οι πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

    Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

    Κακοκαιρία: Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων Λάρισα-Βόλος-Λάρισα



    ΣΧΟΛΙΑ