• Πολιτική

    Με στολή παραλλαγής ο Κωνσταντίνος Φλώρος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

    • NewsRoom


    Με στολή παραλλαγής εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Η κυβέρνηση, μετά την έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX στο Καστελόριζο, καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό συνεκλήθη εκτάκτως συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ώστε να συζητηθεί και να εξεταστεί ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί αυτό το νέο «κύμα» προκλήσεων.

    Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα και σύμφωνα με σχετική ανάρτηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, φέρεται να τόνισε πως «Όλα θα πάνε καλά».

    Νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

    Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η Αθήνα απάντησε στην τουρκική Navtex εκδίδοντας αντι-Navtex, στην οποία ανακοινώνεται ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για την συγκεκριμένη περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ