• Πολιτική

    Μαύρη Θάλασσα: Παρενόχληση ολλανδικής φρεγάτας από ρωσικά μαχητικά

    • NewsRoom
    Μαύρη Θάλασσα: Παρενόχληση ολλανδικής φρεγάτας από ρωσικά μαχητικά

    H φρεγάτα Evertsen


    Στην παρενόχληση ολλανδικής φρεγάτας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προχώρησαν Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πως σήκωσε μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη, τα οποία προχώρησαν σε παρενόχληση ολλανδικής φρεγάτας προκειμένου να την  παρεμποδίσουν να μπει σε «ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν σε ασφαλή απόσταση από τη φρεγάτα Evertsen.

    Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ολλανδοί κατευθύνοντας προς το στενό του Κερτς, στην ανατολική  Κριμαία.

    Νωρίτερα, το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ρωσικά μαχητικά, εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους, παρενόχλησαν το ολλανδικό πολεμικό πλοίο, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και σε παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας του.

    Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά το περιστατικό μεταξύ του ρωσικού και του βρετανικού πολεμικού ναυτικού στην ίδια περιοχή.

    Η Ρωσία υποστηρίζει πως η περιοχή της Κριμαίας, τη χερσόνησο που προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, αποτελεί δικό της έδαφος, ενώ οι δυτικές δυνάμεις θεωρούν πως ανήκει στην Ουκρανία, ζητώντας από αυτή άδεια για τα πλοία της προκειμένου να πλέουν εντός των 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές.

    Στην περιοχή της Κριμαίας πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στρατιωτικές ασκήσεις του NATO με την Ουκρανία, στις οποίες συμμετέχουν 30 χώρες, παρά το αίτημα της Μόσχας για ακύρωσή τους.

    Μάλιστα η Ρωσία αποφάσισε να ελέγξει την ετοιμότητα του συστήματος αεράμυνάς της στην Κριμαία, αναπτύσσοντας  σε δοκιμές ετοιμότητας 20 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών Su-24M, καθώς και πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S400 και Pantsir.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού πλοίου

    Το Βελιγράδι διαψεύδει ότι σερβικός πύραυλος έπληξε το βουλγαρικό MIG-29 που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα

     



    ΣΧΟΛΙΑ