• Διεθνής πολιτική

    Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού πλοίου

    • NewsRoom


    Προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού άνοιξε ρωσικό πολεμικό πλοίο, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

    Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ ‘αυτού «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, και για τα περιφερειακά κράτη να επιλύσουν προβλήματα χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από εξωτερικές δυνάμεις.

    Μαζί με τους ναυτικούς ελιγμούς, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική επίθεση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων στην περιοχή του Cape Fiolent.

    Σύμφωνα με τον στρατό, στο βρετανικό πολεμικό πλοίο έγινε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.



    ΣΧΟΛΙΑ