• What's happening

    Μάριο Ντράγκι: Χρειάζεται μια μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

    Ντράγκι

    Μάριο Ντράγκι


    Την σημασία της εύρεσης μιας μόνιμης λύσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε ευρωβουλευτές. Όπως μάλιστα παραδέχθηκε, υπάρχουν “σημαντικές ανησυχίες” πάνω στο θέμα.

    “Είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Ευρωζώνηςνα βρεθεί μια μόνιμη λύση που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα» ανέφερε ο Ιταλός τραπεζίτης.

    Η ΕΚΤ προσβλέπει σε μια συμφωνία όλων των πλευρών πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που έχει αναλάβει να ετοιμάσει να παρουσιάσει στο προσεχές Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

    “Θέλουμε μια λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη δυναμική της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα” υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

    Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην ζώνη του Ευρώ, ο κ. Ντράκι δήλωσε πως η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης έχει αντέξει την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα.

    “Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα”, ανέφερε ο στην ομιλία του.

    “Η σταδιακή αυτή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής”, σημείωσε ο ίδιος.

    Τέλος, γύρω από το θέμα του  Brexit, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η ευρωζώνη επέδειξε ανθεκτικότητα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Η αρνητική αντίδραση των αγορών ήταν σύντομη και οι τιμές των στοιχείων ενεργητικού ανέκαμψαν γρήγορα, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση Αρείου Πάγου: Δεν εκδίδεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα : Εύσημα από Moody’s για τη μείωση του ELA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιέρ Μοσκοβισί: Να αναλάβουν τις ευθύνες και οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ