• Πολιτική

    Μάκης Μπαλαούρας για Folli Follie: Θέλουν να σπιλώσουν το όνομά μου – Δεν ήταν προσωπική μου απολαβή η δωρεά των 80.000 ευρώ

    • NewsRoom

    Μάκης Μπαλαούρας


    Προσπάθεια της ΝΔ να «σπιλώσει το όνομά του» βλέπει ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στα emails έμπιστου συνεργάτη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Folli Follie.

    «Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή», αναφέρει ο Μάκης Μπαλαούρας σε δήλωσή του.

    «Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε. Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie.

    Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί.

    Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί», αναφέρει ο τέως βουλευτής.

    «Είναι προφανές πως κάποιοι για ακόμη μία φορά επιχειρούν με μηχανορραφίες να στήσουν αβάσιμες συκοφαντίες, με πρόσχημα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς μου.

    Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου.

    Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω».

    Το όνομα του κ. Μπαλαούρα, όπως και αυτά των κκ. Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη, εμπεριέχονται στην εσωτερική αλληλογραφία της Folli Follie, όπως αυτή αποκαλύπτεται στην ενδιάμεση έκθεση από τον διαχειριστικό έλεγχο της Price Water House Coopers.

    Στα email που στάλθηκαν προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο από στενό συνεργάτη του, τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται ως «ισχυροί σύμμαχοι» της διοίκησης και της εταιρείας και πως κινούνται για να επιτευχθεί είτε «πάγωμα» στην έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

    Μάλιστα, συγκεκριμένα για τον κ. Μπαλαούρα, αναφέρεται συγκεκριμένα πως «πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης» καθώς και πως ενημέρωση τα στελέχη της εταιρείας πως επρόκειτο να κατατεθεί τροπολογία και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ της Folli Follie.

    Ήδη πάντως τα emails έχουν αποσταλεί από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αλέκος Φλαμπουράρης για Folli Follie: Tρομακτικά ψεύδη, προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τη Folli Follie

    Τι ρόλο είχε στην υπόθεση Folli Follie δικηγόρος, σύζυγος διάσημου υπουργού; Ας απαντήσει ο κ. Χ. Γκότσης 



    ΣΧΟΛΙΑ