• Πολιτική

    Λιβύη: «Απαράδεκτη» η απέλαση του πρέσβη μας από την Αθήνα

    • NewsRoom

    Μοχάμεντ Σιγιάλα, ΥΠΕΞ Λιβύης


    Ο υπουργός Εξωτερικών της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι «απαράδεκτη».

    «Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

    Υπενθυμίζεται πως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την Παρασκευή τον πρέσβη της Λιβύης πως αποτελεί πλέον «persona non grata» για την Αθήνα, καθώς δεν ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβέρνησης της χώρας του με την Άγκυρα. Παράλληλα, η κίνηση αυτή αποτελεί και ένδειξη διαμαρτυρίας της Ελλάδας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, καθώς ο κ. Σιγιάλα είχε διαβεβαιώσει σε προηγούμενο χρόνο την ελληνική πλευρά πως δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία με την Άγκυρα. Ο πρέσβης της Λιβύης έχει 72 ώρες διορία  να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

    Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης αλλά και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, αμφότεροι προσκείμενοι στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Πρόκειται για μια κίνηση που ασκεί πιέσεις στην φιλοτουρκική κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ.



    ΣΧΟΛΙΑ