• Πολιτική

    Λ. Κρέτσος: Όποιος δεν καταθέσει τη Δευτέρα την α’ δόση, χάνει την τηλεοπτική άδεια

    • NewsRoom

    Λευτέρης Κρέτσος


    Δεν υπάρχει διυπουργική απόφαση που λέει ότι αυτοί οι τέσσερις είναι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες ξεκαθάρισε ο Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σε ραδιοφωνικό σταθμό.

    Ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Κρέτσος σε συνέντευξή του στο “Κόκκινο” διευκρίνισε ότι “Υπάρχουν όροι και κανόνες σε όλα αυτά τα στάδια, όπου ο καθένας μπορεί να χάσει την άδεια (…) αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν καταθέσει τη Δευτέρα το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί, χάνει την άδεια αυτοδικαίως, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

    Όσον αφορά τη διαδικασία των προδικαστικών προσφυγών, η Επιτροπή Ενστάσεων τώρα θα αναλάβει αυτό το σκέλος, καθώς υπάρχουν τέσσερις εταιρείες έχουν εγείρει θέματα αναφορικά με το πόθεν έσχες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που βγήκα και είπα ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας, ο διαγωνισμός υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν».

    Ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σημείωσε ακόμη ότι προς το παρόν η Επιτροπή Ενστάσεων εξετάζει όλες τις προσφυγές αναφορικά και με το πόθεν έσχες, ελέγχοντας παράλληλα και τα οικονομικά μέσα που διαθέτει η κάθε εταιρεία των εν δυνάμει νέων καναλαρχών. Ο κ. Κρέτσος επεσήμανε ότι “δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε” εξ’ ού και εφαρμόζεται ο νόμος 4389/2016, τον οποίο επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ περί ελέγχου όλων των επιχειρηματιών.

    Δηλώνοντας ικανοποιημένος δε, για τις εξελίξεις στο θέμα της κλήσης του ιδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι πλέον μπαίνουν κανόνες σε μία κατάσταση όπου δεν υπήρχε έλεγχος για 27 χρόνια. “Μετά από 27 χρόνια που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα ποσό για τη χρήση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, τώρα μπαίνουν κανόνες που σε ορισμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν αρέσουν, και για τον λόγο αυτό θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση”.

    Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο. κ. Κρέτσος διευκρίνισε ότι πλέον όλες οι αγορές και οι συναλλαγές σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. “Αυτό θα το ψηφίσει η ΝΔ;” αναρωτήθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ