• Πολιτική

    Δίωξη στον Κρέτσο για τα «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα

    Λευτέρης Κρέτσος


    Δίωξη ασκήθηκε στον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο για την υπόθεση που σχετίζεται με τα βοσκοτόπια του Γιάννη Καλογρίτσα.

    Το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής αναφέροντας ότι ο κ. Κρέτσος, ως τότε γενικός γραμματέας Ενημέρωσης έκανε «πλάτες» όσον αφορά το σκάνδαλο με τον απένταρο «καναλάρχη» και την υπόθεση με τα βοσκοτόπια.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα αποδεικνύεται πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει και να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και να «στήσει» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Διώξεις ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η παραγγελία της δίωξης έγινε στις 6 Απριλίοιυ 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Σύμφωνα με το πόρισμα ο κ. Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία «του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».



    ΣΧΟΛΙΑ