• Top Stories

    Κωνσταντινούπολη: Γκάφα των Αρχών με τις φωτογραφίες του δράστη του μακελειού (upd)

    Κωνσταντινούπολη


    Φωτογραφίες ενός άντρα ο οποίος φέρεται να είναι ο μακελάρης της επίθεσης στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας όταν ο δράστης μπήκε στην Τουρκία.

    Ωστόσο, αποδείχθηκε πως η φωτογραφία άνηκε σε έναν άνδρα από το Καζακστάν, ο  οποίος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας τη φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα Μέσα παγκοσμίως.

    Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το Τουρκιστάν.

    Ο κάτοχος της φωτογραφίας πήγε στην αστυνομική ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία. Έπειτα από έρευνα που έγινε στην ασφάλεια διαπιστώθηκε ότι πράγματι είναι πολίτης του Καζακστάν και ότι ο λόγος που βρίσκεται στην Τουρκία είναι επαγγελματικός.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ανρθωποκυνηγητό για τον δράστη ο οποίος πυροβολούσε επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina στην Τουρκία αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

    Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο.

    «Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος.

    Ταυτόχρονα, ένα ακόμη video από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, δόθηκε στη δημοσιότητα

    Ο δράστης φαίνεται να μπαίνει τρέχοντας με το καλάσνικοφ στα χέρια και πυροβολεί κατά πάντων. Πριν μπει στο Reina, είχε σκοτώσει έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Στη συνέχεια, μπήκε στο νυχτερινό κέντρο και θέρισε 39 ζωές. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 69 και πολλοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.



    ΣΧΟΛΙΑ