• Big Story

    Συνελήφθη ο μακελάρης του τουρκικού κλαμπ Reina! (pics, upd)

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Ο μακελάρης του club Reina


    Συνελήφθη ο μακελάρης του Τουρκικού κλαμπ Reina, από τις τουρκικές αρχές, όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

    Ο δράστης τις τελευταίες ημέρες κρυβόταν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον 4χρονο γιο του, σε σπίτι ενός φίλου του. Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες ότι ίσως είχε διαφύγει στο εξωτερικό και δη στην Ελλάδα, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.

    Reina Κωνσταντινούπολη
    Ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο την Πρωτοχρονιά στο club Reina

    Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος, κατά 99%, είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Δείτε εικόνες από την επιχείρηση της σύλληψης:

    Εκτός από τον Ουζμπέκο μακελάρη, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 4 ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι έχουν καταγωγή από Σομαλία, Αίγυπτο, Σενεγάλη και Κιργιστάν, όπως μεταδίδει το CNN Türk.

    https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/821129592429834245

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Reina Κωνσταντινούπολη

    Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί ώστε να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει τους πιθανούς συνεργάτες του.

    https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/821113666292551682?ref_src=twsrc%5Etfw

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4 ετών γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

    Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία, πατούν στο κεφάλι έναν συνεργό του που είναι πεσμένος στο πάτωμα. Ο Ουζμπέκος εντοπίστηκε στο σπίτι συνεργάτη (;) του από το Κιργιστάν.

    https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/821116239170899970?ref_src=twsrc%5Etfw

    Η σύζυγός του δήλωσε στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

    Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2017, ένας άνδρας με αυτόματο όπλο μπήκε στο κλαμπ Reina και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας συνολικά 39 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

    https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/821117035006619648?ref_src=twsrc%5Etfw

    Η τουρκική αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ είχε βγει η φωτογραφία ενός πιθανού δράστη, ο οποίος τραβούσε βίντεο και έβγαζε φωτογραφίες πριν εξαπολύσει την επίθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα: Τη γερμανική βουλή σε ρόλο… ΔΝΤ ονειρεύεται ο Σόιμπλε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Βερναρδάκης: Θα προχωρήσουμε στη νομιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραδοχή Μουζάλα: «Δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των ΜΚΟ»



    ΣΧΟΛΙΑ