• Πολιτική

    Κλιμακώνει ο Τσαβούσογλου: Δεν θέλω πόλεμο, αλλά…

    • NewsRoom
    Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι κομπλεξικοί

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Σε ρητορικό επίπεδο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, αυτή την φορά από τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    «Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι» σημείωσε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά από ομιλία του στο στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, για το αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, όμως οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν συμφωνία.

    «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

    «Προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



    ΣΧΟΛΙΑ