• Πολιτική

    Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

    • NewsRoom
    Μέγαρο Μαξίμου

    Μέγαρο Μαξίμου


    Την άμεση αντίδραση κυβερνητικών πηγών προκάλεσε η παράδοση του… «κατηγορητηρίου» του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

    Οι ίδιες πηγές, κάνουν ειδικότερα λόγο για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, μεταξύ άλλων, μέσω του «κατηγορητηρίου» ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

    Απαντώντας στην αντίδραση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση επέλεξε να καλύψει τον Καραμανλή.

    Ειδικότερα αναφέρουν:

    «Από το «να φέρετε στη Βουλή κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε» και «με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου», του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο «αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην ολομέλεια» των κυβερνητικών πηγών.

    Από τα θερμά χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή και τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς για την υποστήριξη του, στην άτακτη υποχώρηση.

    Μισή ώρα αφότου παρέλαβε στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατηγορητήριο που ζητούσε επιτακτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πέταξε για ακόμα μια φορά την… μπάλα στην εξέδρα, για να διασώσει τον κ. Καραμανλή από τις βαρύτατες πράξεις και παραλείψεις που του αποδίδονται.

    Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την πολιτική εξίσωση «Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής, Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης, η συγκάλυψη, έχει πρόσωπο». Μόλις στερήθηκαν και την τελευταία τους δικαιολογία».

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Τέμπη: Το «κατηγορητήριο» ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή παρέδωσε η Τζάκρη στην ΚΟ της ΝΔ

    Δούκας: Ακύρωσε τη συναυλία του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ

    Μαρέβα Μητσοτάκη: Κινείται νομικά κατά της Έλενας Ακρίτα – «Δεν αλλάζω ούτε λέξη», λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ