• Κοινωνία

  Δούκας: Ακύρωσε τη συναυλία του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ

  • NewsRoom
  Χάρης Δούκας

  Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


  Ακύρωσε την προγραμματισμένη για το τέλος Απριλίου συναυλία των μουσικών συνόλων του δήμου Αθήνας σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

  Ειδικότερα, ο κ. Δούκας εισηγήθηκε την αναβολή της συναυλίας του δήμου Αθήνας με την πρεσβεία του Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου, μετά και από αντιδράσεις που δέχτηκε από εκπροσώπους της Αριστεράς.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ». Ο κ. Δούκας επικαλείται «λόγους ασφαλείας» για την ακύρωση της συναυλίας, ενώ όπως λέει, για την απόφασή του συνεκτιμήθηκαν η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου και οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου Αθήνας για την ακύρωση της συναυλίας με την πρεσβεία του Ισραήλ:

  Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

  Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

  Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου («σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό») και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

  Διαβάστε επίσης:

  Ισόβια στον Μίχο για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό

  Public: Παρουσίαση του βιβλίου «Το Μένος» του Alex Michaelides

  Ουκρανία: Πιθανή μια κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος  ΣΧΟΛΙΑ