• Πολιτική

    Κυβέρνηση: Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί – Από νωρίς στα πόστα τους

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης - Νίκη Κεραμέως - Σοφία Ζαχαράκη - Κωστής Χατζηδάκης

    Άδωνις Γεωργιάδης – Νίκη Κεραμέως – Σοφία Ζαχαράκη – Κωστής Χατζηδάκης


    Νωρίς το πρωί της Τετάρτης άρχισαν να καταφθάνουν στα γραφεία τους οι υπουργοί και υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τoν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στις 7:30 έφτασε στο υπυοργείο Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένουν να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

    Ο κ. Γεωργιάδης ευχήθηκε «καλή αρχή σε όλους» σημειώνοντας ότι «εγώ πάντα έρχομαι πρωί».

    «Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας», ανέφερε.

    Στην ερώτηση τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ο νέος υπουργός Εργασίας απάντησε «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

    Νωρίς έφτασε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο νέος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος έκανε λόγο για «καινούργια αρχή αλλά με συνέχιση της δουλειάς που έχει γίνει».

     Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του απάντησε «πρέπει να συνείσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να καθυστέρησουμε τίποτα από όσα έχουν δορομογληθεί. Να δουμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης ταλαιπωρείας και γραφειοκρατίας».

    Ο Κωστής Χατζηδάκης προσεχόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι στις 17:00 το απόγευμα θα βρεθεί εκεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «για μια γενική συζήτηση για την οικονομία».

    «Δεν μου είναι άγνωστο το κτήριο και το υπουργείο γιατί ήμουν υπουργός Ανάπτυξης. Έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς συναφείς με το υπ. Οικονομίας και Οικονομικών. Το ζήτημα είναι να ασκήσουμε πολιτική κοινής λογικής, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να έχουμε πάντα το μυαλό μας στους ευάλωτους και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε.

    «Έχουμε πάρα πολλή δουλειά», ανέφερε ο νέος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στην πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και στην συνέχιση του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο.

    «Η δουλειά σου πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, τα ζητήματα της απλοποίησης τα βλέπει στην καθημερινότητά του ο πολίτης», σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης.

    «Ο στόχος μας είναι ένας πώς θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πώς θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και πιο ποιοτικές. Η λέξη κλείδι εδώ είναι “πολίτης”» δήλωσε από την πλευρά της προσερχόμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, η Νίκη Κεραμέως.

    Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έφτασε λίγο πριν τις 8:00 το πρωί και η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έκανε λόγο για «μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό» για το νέο αξίωμά της.

    Όπως είπε «υπάρχει πολλή καλή δουλειά που έχει γίνει από πριν» εξηγώντας ότι «επειδή το υπουργείο παίρνει αρμοδιότητες από άλλα υπουργία έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό με τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια όπου πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να δωθούν για όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί. Έχουμε το πανικ μπατον, τις νταντάδες της γειτονιάς, τους χώρους φύλαξης παιδιών σε μεγάλες επιχειρησείς».

    Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στην υφυπουργό της Μαρία Κεφάλα για την οποία είπε ότι είναι μια «άξια βουλευτής από τα Ιώαννινα, περιοχή που έχει χτυπηθεί από το δημογραφικό που είναι προτεραιότητα του υπουργείου».

    Ερωτηθείσα για την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Θάνο Τζήμερο απάντησε ότι «Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και αποτελεσματικά. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές. Η αγάπη για τα παιδιά και τον άνθρωπο χωρίς περιορισμό δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από πρσωπικές επιλογές».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεδριάζει σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

    Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν μπορώ να διανοηθώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

    Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές



    ΣΧΟΛΙΑ