• Πολιτική

    Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές

    • NewsRoom
    Η Σοφία Ζαχαράκη με τον ανιψιό της

    Η Σοφία Ζαχαράκη με τον ανιψιό της


    Τα καθήκοντά της στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέλαβε από σήμερα, Τετάρτη, η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

    Η κ. Ζαχαράκη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο υπουργείο και μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο.

    «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», είπε.

    Υπενθυμίζεται ότι κύμα αντιδράσεων προκάλεσε το σεξιστικό σχόλιο του Θάνου Τζήμερου, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

    Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου:

    Μετά το κύμα συμπαράστασης υπέρ της υπουργού και τα αμέτρητα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τζήμερος επανήλθε με νέα ανάρτησή του, υποστηρίζοντας πως «το να είναι μια γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεδριάζει σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

    Δομικές αλλαγές με το «καλημέρα» φέρνει η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Με διαδικασίες express οι προτεραιότητες στην Υγεία – Η πρώτη μεγάλη σύσκεψη, οι δαπάνες και η φιλολαϊκή πολιτική



    ΣΧΟΛΙΑ