• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους με τον Κασιδιάρη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι του κόμματος «Έλληνες» -που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κινούνται έως και το 5%- στρέφονται πλέον όλα τα βλέμματα μετά από την χθεσινή ιστορική απόφαση του αρμόδιου Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, με συντριπτική πλειοψηφία, έθεσε εκτός εκλογικής διαδικασίας, για ουσιαστικούς και όχι για τυπικούς λόγους, το μόρφωμα του έγκλειστου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, επιτρέποντας ταυτοχρόνως τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος ΕΑΝ του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος, στο μεσοδιάστημα, είχε ανακοινώσει ότι είχε εκλεγεί παμψηφεί Πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες».

    Την ίδια ώρα, το χάσμα που προκαλείται στο ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα, κυρίως ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, βαθαίνει, καθώς Μαξίμου και Κουμουνδούρου, στην προσπάθεια περαιτέρω διαχωρισμού των προτάσεων τους και διαμόρφωσης των συσχετισμών για την επόμενη μέρα, αλλά και συσπείρωσης των οπαδών τους, ανταλλάσσουν πολιτικά πυρά για τις εξελίξεις στην υπόθεση Κασιδιάρη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις γειτονιές του Πειραιά όπου πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα κράτησε – και θα συνεχίσει να κρατάει – ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα το θέμα, επιρρίπτοντας βαριές κατηγορίες εναντίον Τσίπρα και Βαρουφάκη – τις πολιτικές συμπεριφορές των οποίων και σε αυτό το ζήτημα θα ταυτίζει.

    «ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους με τον Κασιδιάρη»

    Στην απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία αποκλείστηκε το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Νίκαια το πρωί της Τετάρτης (3/5) κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι συνεχίζουν να ψαρεύουν στα «θολά νερά» της οργής και του θυμού.

    «Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν, έστω και τώρα, να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την άκρα αριστερά μαζί με την άκρα δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια.

    Αφού δήλωσε, υπερήφανος που η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο «δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να είναι απέναντι από το μέτωπο της κοινής λογικής και της δημοκρατίας».

    «Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε σήμερα», είπε και συνέχισε:

    «Αναρωτιέμαι όμως, πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

    «Σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η θέση μας αν τα τρία μεγάλα κόμματα προσέρχονταν μαζί στο δικαστήριο και ισχυρίζονταν το αυτονόητο. Και όμως, επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μάς είπε: “δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή”», συνέχισε.

    Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη «θλιβερές εξαιρέσεις που πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους».

    «Θέλω να τους πω, ότι η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, δεν είναι η Ελλάδα του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια χώρα, η οποία πατάει καλά στα πόδια της. Είναι μια χώρα αισιόδοξη. Είναι μία χώρα φωτεινή. Είναι μια χώρα που μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι δημοσκοπήσεις»

    «Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς. Όλοι αυτοί οι οποίοι από τώρα καλλιεργούν διάφορα σενάρια, τώρα δεν τους αρέσουν, λέει, οι μετρήσεις. Ακούω η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή -λέει- οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους.

    Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

    Και το ταμείο, βέβαια, θα το κάνουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου και είμαι απολύτως σίγουρος, ότι εκείνο το βράδυ θα ξέρουμε, ασχέτως της «νάρκης» της απλής αναλογικής, το βράδυ της 21ης Μαΐου -και ασχέτως του τι θα γίνει μετά- θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

    Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κρητικός», του Δημήτρη Καρχανοραχάκη, στο Κερατσίνι, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο Πρωθυπουργός που είχε επισκεφθεί ξανά την ταβέρνα του Δημήτρη τα Χριστούγεννα του 2020, συνεχάρη τον ίδιο και τους εθελοντές που τον βοηθούν στο σημαντικό αυτό έργο:

    «Πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μία δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί κι εσείς κάνετε αυτό το οποίο μπορείτε και είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Να είστε καλά, το καλό είναι ότι έχετε κάνει δουλειά. Δηλαδή στον Πειραιά είχε 170 αστέγους και τώρα έχουν μείνει 70, δηλαδή για τη στέγαση έχετε κάνει πράγματα», απάντησε ο Δημήτρης Καρχανοραχάκης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο «Άτλας» στο Πέραμα – ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή- όπου τόνισε την ανάγκη για «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές».

    «Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία εδώ του Περάματος, τα οποία, όπως βλέπετε, σήμερα ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των πελατών τους.

    Η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη, τα ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν συνολικά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης. Πώς θα συνεργαστούμε με τις τεχνικές σχολές για να μπορείτε να έχετε κι εσείς τους τεχνίτες της επόμενης ημέρας, ώστε το Πέραμα το οποίο εδώ και 100 χρόνια είναι ταυτισμένο με τα ναυπηγεία του να μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσεται εδώ στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά που έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται και σε όλη τη δουλειά την οποία προσφέρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

    «Ψαρεύουν ψήφους από τον Κασιδιάρη»

    Εκφράσεις όπως «ψαρεύουν ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη», με το επιχείρημα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25, απείχαν από τις σχετικές ψηφοφορίες στη Βουλή αλλά και την κατάθεση σχετικών υπομνημάτων στον Άρειο Πάγο, αλλά και επίκληση της έμπρακτης προστασίας της Δημοκρατίας, θα βρίσκονται εφεξής στον πυρήνα του προεκλογικού λεξιλογίου Μητσοτάκη. Καθώς, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος της ΝΔ δι’ αυτής της στρατηγικής, βγαίνει περαιτέρω κερδισμένος στα ζητήματα της κυβερνησιμότητας και της σταθερότητας, βασικά κριτήρια με τα οποία προσέρχονται στην κάλπη οι πολίτες, σε κάθε περίπτωση οι κεντρώοι αλλά και οι παραδοσιακοί δεξιοί, οι οποίοι αναμένεται ότι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την αυτοδυναμία.

    Με την επίκληση της Δημοκρατίας και της έμπρακτης προστασίας της, μέσω και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει στην περαιτέρω αποδόμηση του πυλώνα του συνθήματος «Δικαιοσύνη και Δημοκρατία Παντού» που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας. Αλλά και του «Συμβολαίου για την Αλλαγή», κεντρικό σύνθημα του προγράμματος που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς, όπως θα τονίζουν στην κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, κινούμενη στο ίδιο μήκος με το κόμμα Βαρουφάκη, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από «ιδέες και πρόσωπα βγαλμένα από το συρτάρι του 2015». Στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνουν βάρος στο γεγονός ότι «ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του είναι ίδιοι και απαράλαχτοι»

    «Μας λένε ότι είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, κατά του φασισμού και του ναζισμού. Θα έλεγα να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή δια αντιπροσώπων», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Σκέρτσου.

    Η στρατηγική Μητσοτάκη να ταυτίζει Τσίπρα-Βαρουφάκη και με αφορμή τον Κασιδιάρη, ενισχύει το επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια δημοκρατική, ηθική, εθνική αλλά και δημοσιονομική εξαίρεση». Αλλά και το μήνυμα προς τους πολίτες ότι «μια χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μια εποχή και ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε».

    «Οι πολίτες θέλουν και δικαιούνται υγιή κανονικότητα και αισιοδοξία. Όχι άλλη τοξικότητα και πολιτικούς αναχρονισμούς του περασμένου αιώνα. Συνταγές ακυβερνησίας και παραλυσίας, οικονομικά προγράμματα των εν δυνάμει εταίρων που οδηγούν είτε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, χρεοκοπία και νέα εποπτεία όπως του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε έξοδο από το ευρώ, όπως το σχέδιο «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη», είναι το κατηγορώ της ΝΔ που στοχεύει από κοινού του δύο πρώην «συντρόφους» Τσίπρα-Βαρουφάκη.

    Που θα πάνε οι ψήφοι Κασιδιάρη;

    Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι, παρά τη δήλωση της δικηγόρου του Κασιδιάρη, σύμφωνα με την οποία ο καταδικασθείς “δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κόμμα στις εκλογές”, εκτιμούν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον άτυπη, σιωπηρή καθοδήγηση των οπαδών του από τον φυλακισμένο πρώην «χρυσαυγίτη».

    Σε κάθε περίπτωση,  εκτιμάται ότι περίπου το 30% των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη πρόκειται να κατευθυνθεί προς το κόμμα «ΕΑΝ».

    Εντύπωση πάντως, προκαλεί η χθεσινή εκτίμηση του κ. Δημήτρη Μαύρου, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας MRB και φερόμενου ως άτυπου συμβούλου του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκτίμησε ότι το 60% των οπαδών του κόμματος Κασιδιάρη δεν ξέρει ή δεν εκφράζει τη βούλησή του για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει, ένα 20% δηλώνει ότι θα διαχυθεί σε διάφορα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, και το υπόλοιπο ότι θα κατευθυνθεί προς τα μεγαλύτερα κόμματα, με τη ΝΔ να λαμβάνει μικρότερα ποσοστά, καθώς θεωρείται ότι «τιμώρησε τον Κασιδιάρη», τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο αμέσως επόμενος σταθμός και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του 20% να φέρεται πως κατευθύνεται προς την «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου.

    Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το «πράσινο φως» στο κόμμα Κανελλόπουλου από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τόνιζαν ότι δεν εξεπλάγησαν από την απόφαση. Υπογράμμιζαν ωστόσο με νόημα ότι σε περίπτωση που ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης εκφράσει την στήριξή του στο κόμμα «ΕΑΝ», αυτό θα είναι πρόβλημα για την συμμετοχή του κόμματος του πρώην αντεισαγγελέα στις δεύτερες εκλογές.

    Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

    Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που πριμοδοτεί το κόμμα Κασιδιάρη», πως «οι νεοναζί πρέπει να είναι φυλακή», αλλά και ότι στη ΝΔ «θέλουν να διεμβολίσουν οτιδήποτε υπάρχει στα δεξιά τους».

    Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «το κόμμα Έλληνες και το «ΕΑΝ» αποτελούν διαδοχικά σχήματα της «Χρυσής Αυγής». Και υποστηρίζουν ότι  δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα.

    Το απόγευμα αναμένονται δηλώσεις της δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη, κας. Βάσως Πανταζή, η οποία, αμέσως μετά την ανακοίνωση της χθεσινής απόφασης έκανε λόγο για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και για στέρηση του ύψιστου δικαιώματος της ψήφου από μισό εκατομμύριο «Έλληνες».

    Ο Νίκος Αλιβιζάτος αποκαλύπτει το νέο ψέμα Τσίπρα

    Πάντως, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση του συνταγματολόγου κ. Νίκου Αλιβιζάτου, σύμφωνα με τον οποίο η πρωτοβουλία που ο ίδιος είχε αναλάβει με στόχο την από κοινού κατάθεση στον Άρειο Πάγο υπομνήματος κατά του κόμματος Κασιδιάρη από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο κενό εξαιτίας της άρνησης του κ. Τσίπρα να λάβει μέρος.

    «Αυτή η πρωτοβουλία δυστυχώς έμεινε πίσω, γιατί να το πούμε ευθέως δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κρίμα. Αν βγαίναμε και οι τρεις μαζί θα ήμασταν πολύ ισχυρότεροι και ηθικά και πολιτικά», τόνισε ο κ. Αλιβιζάτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς δε για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης για το κόμμα Κασιδιάρη στη Βουλή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: «Σας καλώ να συγκλίνουμε πάνω στις προτάσεις των Αλιβιζάτου, Κοντιάδη αλλά και άλλοι σημαντικοί συνταγματολόγοι. Προτάσεις που αποκλείουν τη συμμετοχή στις εκλογές κόμματος ή συνδυασμού που έχει στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίους που έχουν οριστικά καταδικαστεί για τις πράξεις των άρθρων 187 και 187Α. Δηλαδή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ως εκεί μπορούμε και ως εκεί πρέπει, να πάμε όλοι μαζί».

    Καλογήρου σε Αλιβιζάτο: Θεσμική σοβαρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μικροψυχία

    Απάντηση τον Νίκο Αλιβιζάτο ο οποίος όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να κάνει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη έδωσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, Μιχάλης Καλογήρου.

    «Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία», γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Καλογήρου σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Καλογήρου:

    «Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

    Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

    Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

    Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

    Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Διαβάστε επίσης

    Άρειος Πάγος: Κόπηκε το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές – Κανονικά το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

    Άκης Σκέρτσος: Πλήρης δικαίωση της κυβέρνησης για το μπλόκο στον Κασιδιάρη

    Εκλογές 2023 – Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη



    ΣΧΟΛΙΑ