• City Stories

    Προτάσεις εκδηλώσεων από τον IANO: Η πολιτιστική ατζέντα από 25 έως 30/3


    Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 20:30 οι εκδόσεις IANOS, η Πανθρακική Ομοσπονδία Ν. Ελλάδος και το Θρακικό Κέντρο-Εταιρεία Θρακικών Μελετών, παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη, «Μικρές περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου». Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, από το «αγιασμένο» Διδυμότειχο στην «πλανεύτρα» Νέα Υόρκη, διαδρομές οικείες μα και μεταφυσικές.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

    Παντελής Αθανασιάδης, δημοσιογράφος-ιστορικός

    Γιώργος Κορδέλλας, σκηνοθέτης

    Έφη Μπάσδρα, καθ. Ιατρικής, ΕΚΠΑ

    Ζώης Σταυρόπουλος, δικηγόρος-μέλος ΔΣΑ

    Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Τζωρτζίνα Κώνστα, Χρήστος Φωτίδης και Ρένος Χαραλαμπίδης.

    Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ευτυχία Αδηλίνη.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, από το «αγιασμένο» Διδυμότειχο στην «πλανεύτρα» Νέα Υόρκη, διαδρομές οικείες μα και μεταφυσικές. Εμπειρίες ζωής και συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόσμου τούτου, που πίσω τους κρύβεται ο «πανταχού παρών» συγγραφέας, συνθέτουν έναν καμβά δυνατών συναισθημάτων, καθημερινών διδαγμάτων και φιλοσοφικών αναζητήσεων, από τον οποίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν η αέναη επιστροφή στις ρίζες, η αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και το αδιάκοπο κυνήγι του ονείρου.

    Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

    Ο Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας. Άλλα έργα του συγγραφέα: Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… (2012), Ημερολόγια Χαρμολύπης (2014), Μια άλλη ευκαιρία… (2017) τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

    Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη ζωγράφο Σπυριδούλα Πολίτη με θέμα συζήτησης: «Τέχνη σημαίνει… Η δια βίου φιλοσοφική-καλλιτεχνική αναζήτηση της Σπυριδούλας Πολίτη».

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

    Λίγα λόγια για τη Σπυριδούλα Πολίτη

    Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή (1983-1988). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Φιλοσοφίας (1989-1991). Λοιπές σπουδές αφορούν την κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας (1976-1982). Είναι ιδρυτικό μέλος της γυναικείας εικαστικής ομάδας Indoors, που πήρε έπαινο 2010 από την AICA. . Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηνών, ΕΜΣΤ, στο Μουσείο Σύγχρονης τέχνης Ρεθύμνου, στο Ίδρυμα Φ. Κωστόπουλου, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, στην Πινακοθήκη Αλεξ/νδρούπολης, Πινακοθήκη Αβέρωφ Μέτσοβο, Πινακοθήκη Φλώρινας, Μουσείο Βορρέ, στη Τράπεζα Alpha Βank, και σε Ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

    Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

    Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη

    Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

    IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

    Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 18:00 οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Αντώνη Τουμανίδη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο». Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Άρης Σφακιανάκης, συγγραφέας

    Θανάσης Σαράντος, ηθοποιός

    Κυριάκος Εμμανουηλίδης, επιμελητής εκδόσεων

    Για τον κινηματογραφικό Πινόκιο θα μιλήσουν οι:

    Angie Seegers, manager

    David Schaefer, ηθοποιός

    Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μαρία Ανδρούτσου και το συγκρότημα της MARIAN.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Από το συγγραφέα του «Εφιάλτες & Παραμύθια», το σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά που θα μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη!

    «Μια φορά και έναν καιρό…

    Μόνο που αυτό το παραμύθι δεν έχει ευτυχισμένη αρχή και πολύ φοβάμαι πως δε θα έχει ούτε ευτυχισμένο τέλος. Εσένα που διαβάζεις αυτό το βιβλίο θα σου αποκαλύψω την πραγματική ιστορία του Πινόκιο.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρουσίαση του συλλεκτικού λευκώματος/βιβλίου, «EXPLORE ATHENS – My Way» στον πολυχώρο IANOS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ianos Avyssos: Το ελληνικό ρολόι με τα μοναδικά χαρακτηριστικά



    ΣΧΟΛΙΑ