• Πολιτική

    Κοινοβουλευτική κίνηση προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών – Νέες επιστολές Ράμμου

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ


    Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα φέρει το θέμα των υποκλοπών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από την ενημέρωση που του έγινε νωρίτερα σήμερα στην ΑΔΑΕ από τον επικεφαλής της Αρχής κ. Χρήστο Ράμμο και στη συνέχεια της ενημέρωσης που ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει το απόγευμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές του κόμματός του να βρίσκονται αύριο στο κοινοβούλιο, με τη φημολογία να μιλά για κατάθεση πρότασης μομφής ή ακόμα και για άλλη «πιο ακραία κοινοβουλευτική κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

    Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λάβει το λόγο, προκειμένου να καταγγείλει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ύστερα και από τα στοιχεία που φέρεται να του έδωσε ο κ. Ράμμος και με τα οποία επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων επιπλέον πολιτικών προσώπων.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, βγαίνοντας από την ΑΔΑΕ, με ένα φάκελο στα χέρια, δήλωσε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας».

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ έχει ήδη αποστείλει σχετικά στοιχεία με τα ευρήματα των ερευνών του στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, προχώρησε στην παραπάνω επιστολή, σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η επιστολή η οποία εστάλη και στον υπουργό Δικαιοσύνης έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που έχουν αρμοδίως στα χέρια τους την επιστολή του Χρήστου Ράμμου, αναφέρεται ότι υπάρχουν ευρήματα για επισυνδέσεις της ΕΥΠ προσώπων που ερευνήθηκαν, περιγράφονται οι περιπτώσεις ( π.χ εν ενεργεία υπουργός) αλλά δεν κατονομάζεται κανένα πρόσωπο.

    Οι περιγραφές ωστόσο είναι τέτοιες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που σχεδόν “φωτογραφίζουν” τα ονόματα.

    Στην επιστολή του ωστόσο ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ δεν κατονομάζει κανέναν παρακολουθούμενο.

    Αναλυτικά στοιχεία με ονόματα τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν έλαβε μόνον ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί κατά την επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ. Τα ονόματα, αναμένεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να τα αναφέρει ο ίδιος σε παρέμβασή του στη Βουλή, αύριο το πρωί.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα γραφεία της ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ