• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Fake news οι δήθεν πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις

    • NewsRoom


    Νέα ανακοίνωση κατά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας το για το τηλεγράφημά του που ανέφερε περί συμφωνίας των θεσμών για ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων και ενημέρωσης κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Μετά την διάψευση του τηλεγραφήματος τόσο από Ευρωπαίος αξιωματούχους, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους Θεσμούς όσο και από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Fake news αποδεικνύονται οι -προφανώς κατόπιν εντολής του Μαξίμου- δήθεν πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις, μετά την επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

    Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως “με τον πιο κυνικό και ανάλγητο τρόπο, παίζει με την αγωνία των συνταξιούχων”. Παράλληλα, προσθέτει πως θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την πίεση και την προσπάθεια τόσο για να μην περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019, όσο και για να αλλάξει ο Νόμος Κατρούγκαλου, να μην καταντήσουν και οι νέες και οι παλιές συντάξεις φιλοδωρήματα. «Αυτό για μας είναι αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη».

    Επίσης, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι «χρέος του ΑΠΕ, η υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση και όχι η εξυπηρέτηση των αναξιόπιστων μικροκομματικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις: «Αυτά δεν αποφασίζονται από τα τεχνικά κλιμάκια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλυτη σιωπή από τους θεσμούς για τις συντάξεις – Τι αναφέρει η πρώτη «μεταμνημονιακή» έκθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρύψαλα οι κυβερνητικές διαρροές για τις συντάξεις: Δεν υπάρχει συμφωνία δανειστών-Αθήνας λέει το Reuters



    ΣΧΟΛΙΑ