• First Top Stories

    Και το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις: «Αυτά δεν αποφασίζονται από τα τεχνικά κλιμάκια»

    • NewsRoom
    Υπουργείο Οικονομικών

    Υπουργείο Οικονομικών


    Μετά το δημοσίευμα του Reuters και την Κομισιόν, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών  προχώρησε κι αυτή σε διάψευση των διαρροών από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νωρίς το πρωί σήμερα, περί συμφωνίας Αθήνας και θεσμών για τη μη περικοπή στις συντάξεις. Κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (σ.σ. το δημοσίευμα), γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ. η αναβολή ή όχι του μέτρου της περικοπής των συντάξεων) δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

    Ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα, η ίδια πηγή σημείωσε πως κατά τις διαπραγματεύσεις αυτής της φάσης υπήρξε κάποια πρόοδος -σχεδόν συμφωνία- στο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μικροαποκλίσεις.

    Ο ίδιο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι «κλειδωμένα» τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν, αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.

    Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων Αθήνας και δανειστών, μετέδωσε ότι είναι πρώιμη η φημολογία που θέλει την Αθήνα να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά τις ίδιες πηγές, μένει ακόμη να γίνει πολύ δουλειά και δεν έχει υπάρξει κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, ο οποίος προέτρεψε: «Υπάρχει μόνο μια πηγή, μην ακούτε τίποτε άλλο». Επίσης, παρέπεμψε στις προχθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυβερνητικά παιχνίδια για τις συντάξεις τα fake news του ΑΠΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρύψαλα οι κυβερνητικές διαρροές για τις συντάξεις: Δεν υπάρχει συμφωνία δανειστών-Αθήνας λέει το Reuters

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ακύρωση του μέτρου μείωσης συντάξεων εξετάζουν οι θεσμοί-Τον Νοέμβριο οι τελικές αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ