• Πολιτική

  Κικίλιας για υποψηφιότητα Μπελέρη: Εφόσον εκλεγεί θα υπάρχει η φωνή των αδελφών μας στη Β. Ήπειρο στην Ευρωβουλή

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

  Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας


  «Βαρύνουσας και σημειολογικής σημασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις επικείμενες ευρωεκλογές.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Αισθάνομαι ότι θα μπορεί να υπάρχει, αν κι εφόσον εκλεγεί, η φωνή των αδερφών μας στη Βόρεια Ήπειρο στην Ευρωβουλή. Δεν αισθάνομαι ότι η Αλβανία είναι και η πρώτη χώρα ως κράτος δικαίου και πιστεύω ότι οι ομογενείς μας, οι Βορειοηπειρώτες, οι άνθρωποι που είναι κομμάτι εκ της σαρκός μας, θα μπορούν να έχουν φωνή, με πολιτικά επιχειρήματα και τη δυνατότητα εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής μας οικογένειας να μπορούν να αρθρώνουν λόγο και να υπερασπίζονται εαυτόν. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς, που είμαστε κράτος αλλά και έθνος. Η πατρίδα μας είναι παντού, δεν φτάνει μόνο μέχρι τα σύνορά μας. Στο εξωτερικό, η ελληνική ψυχή και η ελληνική καρδιά υπερασπίζεται τις παραδόσεις μας, την εκκλησία, την οικογένεια, την πατρίδα μας και την ιστορία μας. Είναι κομμάτι συνυφασμένο και με την παράταξή μας στη Νέα Δημοκρατία. Ναι, υποστηρίζουμε την πατρίδα μας, η οποία θεωρούμε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ορθόδοξη ελληνική θρησκεία ανά τους αιώνες και την ελληνική οικογένεια και πρέπει να κάνουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για το δημογραφικό, που είναι η μεγαλύτερη κρίση που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες».

  Σχετικά με την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο υπουργός τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και με πολλά προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, κάτι που, όπως είπε, ήδη έχει φανεί με τις περίπου 70 ενάρξεις πυρκαγιών που έχουμε καθημερινά, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στον Απρίλιο. «Προετοιμαζόμαστε σκληρά για αυτό και θα δώσουμε μεγάλες μάχες μέρα – μέρα για να μειώσουμε τις επιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι οι περσινές mega πυρκαγιές και ο Daniel στην Ελλάδα, οι εικόνες με τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Ντουμπάι, της Σλοβενίας που η θερμοκρασία από τους 23 βαθμούς πήγε τους 3 σε μία ημέρα και του Καναδά με τις «ζόμπι πυρκαγιές», οι οποίες καίνε μέσα στο χιόνι, δείχνουν το μέγεθος της εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών που έρχονται.

  Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μετατροπή του εξ’ αμελείας εμπρησμού από πλημμέλημα σε κακούργημα και σημείωσε: «Γι’ αυτό προσοχή, σας παρακαλώ πολύ, σε αυτούς τους λίγους που αισθάνονται ότι μπορούν να αδιαφορούν για τους πολλούς τους συμπολίτες μας και να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, των παιδιών μας, των γονιών μας, των ανθρώπων μας. Φέτος όποιος συλλαμβάνεται, και ήδη συλλαμβάνονται πολλοί όπως βλέπετε με πρόστιμα που μπαίνουν πριν την αντιπυρική περίοδο, δεν μπορεί να γλιτώσει με τίποτε και θα πάει μέσα».

  Επίσης, ο κ. Κικίλιας τόνισε τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες στο πεδίο: «Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι, οι πυροσβέστες μας, οι αστυνομικοί μας, οι πιλότοι μας, ξεχωρίζουν από όλους εμάς. Επέλεξαν ένα επάγγελμα, με το οποίο βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατέψουν τον συμπολίτη τους και τον συνάνθρωπό τους και γι’ αυτό εγώ τους τιμώ και τους σέβομαι όλους αυτούς τους ανθρώπους και την ιερή αποστολή τους. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν οι πυροσβέστες μας είναι ήρωες και ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς ή δεν κάνουν.. εγώ πιστεύω ότι είναι ήρωες».

  Διαβάστε επίσης:

  Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βαφτίστηκα, σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

  Αναδρομικά έως 2,5 δισ. ευρώ – Εντός τριμήνου η τελική απόφαση για δώρα συνταξιούχων

  Aπό 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου το «καλάθι του νονού»  ΣΧΟΛΙΑ