ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην προσέλκυση επενδύσεων, την αναποτελεσματικότητα του clawback και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του με θέμα «The Ever Growing Healthcare Industry», στο πλαίσιο της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο Υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανασυστήνει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τρίπτυχο «Επενδύσεις-Μείωση φορολογίας-Νέες θέσεις εργασίας», τονίζοντας ότι η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου.
«Από τις πρώτες μέρες δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανόρθωση της κοινωνίας. Επενδύσεις για να στηρίξουμε τη Δημόσια Υγεία, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην αναποτελεσματικότητα του clawback και στην απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Στον πρώτο μας νόμο που ψηφίστηκε πριν 10 μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμε “ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά”. Ένα άλμα ανάπτυξης μεγαλύτερο από τη φθορά του clawback.
Όπως εξήγησε ο υπουργός το άλμα αυτό αφορά στα κίνητρα επενδύσεων για τις εταιρείες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback. Μετατρέπουμε το clawback από αντι-αναπτυξιακό “ψαλίδι” σε επενδυτικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας», τόνισε.
Ο κ. Κικίλιας έκανε επίσης ειδική αναφορά στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, καλώντας τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Περιμένει «απόψε» απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση
- ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025 – Σε ποιους κλάδους κατευθύνονται
- Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.