ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη θλίψη του για τον θάνατο των μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, εκφράζει με δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα «τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα».
Ειδικότερα ο κ. Καιρίδης δήλωσε:
«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς.
Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα».
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές
Έβρος: Δύο παιδιά μεταξύ των απανθρακωμένων μεταναστών στη Δαδιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατ. πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
- F1 Μαϊάμι, Sprint: Ο Νόρις στην pole
- «Είμαστε σαν πειρατές», σχολίασε ο Τραμπ τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
- Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες – Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.