• Κοινωνία

    Έβρος: Μαίνεται για 14η ημέρα η πυρκαγιά – Σε επιφυλακή οι κάτοικοι στο Σουφλί

    • NewsRoom
    πυρκαγιά στον έβρο


    Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, αφού η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς καίει για 14η συνεχόμενη ημέρα έχοντας κάνει στάχτη εκατοντάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται τώρα στο βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά πλέον κινείται μεταξύ Γιαννούλη και Κορνοφωλιάς, ενώ αυτή την ώρα ο κίνδυνος για το Σουφλί και το Πρωτοκκλήσι φαίνεται να έχει αποφευχθεί.

    Το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μάλιστα προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους του Σουφλίου οι οποίοι βρισκόντουσαν όλο το βράδυ σε επιφυλακή.

    Στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Δείτε το tweet από το 112:

    Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική αφού οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη.

    Οι Αρχές δημιουργούν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί προκειμένου να σταματήσουν έγκαιρα τις φλόγες.

    Συνολικά έχουν καεί πάνω από 800.000 στρέμματα στον Έβρο σύμφωνα με την υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Οι εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών

    Αναφορικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές, στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

    Σχετικά με το Τσικράκι Φαρσάλων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση έχει οριοθετηθεί, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κορώνα Κιλκίς.

    Επιπλέον, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν χθες το βράδυ οι πυρκαγιές σε Ασπροπουλιά Μεσσηνίας και Γεράκι Ηλείας.

    Σημειώνεται ότι συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας, η Αλβανία και η Σερβία.

    Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Συνολικά, χθες, εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν 68 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

    Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, Σήμερα. Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας παραμένει σε γενική επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

    Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

    Διαβάστε επίσης:

    Μία απέραντη θλίψη για την αντιπολίτευση

    Γούντι Άλεν: Ο νευρικός εραστής αποχαιρετά το αθηναϊκό κοινό

    Κέρκυρα: Ασθενής ψυχιατρικής κλινικής σκότωσε άλλη τρόφιμο



    ΣΧΟΛΙΑ