• Πολιτική

    Και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαψεύδει το Euractiv περί «προσπάθειας παρεμπόδισης» του ελέγχου της ΑΔΑΕ

    • NewsRoom
    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Στη διάψευση των πληροφοριών που παρουσίασε το Euractiv ως προσπάθειας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, να εμποδίσει την διεξαγωγή έρευνας της ΑΔΑΕ σχετικά με την παρακολούθηση ή μη των κκ. Κύρτσου και Τέλλογλου από μυστικές υπηρεσίες, επικαλούμενη λόγους «εθνικής ασφάλειας», προχώρησαν κύκλοι της εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου.

    Αντίθετα, πηγές της εισαγγελίας επιβεβαιώνουν πως υπήρξε επικοινωνία του εισαγγελέα με την πλευρά της ΑΔΑΕ, όπως και την νομική υπηρεσία της Cosmote, προκειμένου να διευκρινιστεί το θέμα, καθώς θεωρήθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει μια διασαφήνιση των διατάξεων που αφορούν το νομικό πλαίσιο της ενημέρωσης των προσώπων που παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

    Μάλιστα, σε αντίστοιχη διάψευση των πληροφοριών περί  «προσπάθειας παρεμπόδισης» προχώρησε και η COSMOTE, επισημαίνοντας με ανακοίνωσή της πως «δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της». «Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα», επιβεβαιώνει η εταιρεία.

    «Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται», επισημαίνει η COSMOTE.

    Από την πλευρά της και η ΑΔΑΕ, μέσω δήλωσης του προέδρου της κ. Χρήστου Ράμμου, ανέφερε πως συνεργάζεται με κάθε συναρμόδιο φορέα στους ελέγχουν που συνεχίζει να πραγματοποιεί.

    Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκαθάρισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε οριστική γνωμοδότηση που θα ξεκαθαρίζει το ζήτημα της ενημέρωσης για τις περιπτώσεις ενδεχόμενης παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας και για τις δικαιοδοσίες της ΑΔΑΕ.

    Νωρίτερα, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση, υιοθετώντας τα όσα ανέφερε το δημοσίευμα του Euractiv περί «παρέμβασης» του Ισίδωρου Ντογιάκου για παρεμπόδιση της έρευνας της ΑΔΑΕ, είχε επιτεθεί στον Άρειο Πάγο και τον πρωθυπουργό, ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των Αρχών.

    Διαβάστε επίσης

    Σκληρή πολιτική σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις Κύρστου και Τέλλογλου – Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των Αρχών

    Ράμμος: Η ΑΔΑΕ συνεχίζει τους ελέγχους απολαμβάνοντας πλήρους ανεξαρτησίας – Συνεργαζόμαστε με κάθε συναρμόδιο φορέα

    Euractiv: Κύρτσος και Τέλλογλου παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες



    ΣΧΟΛΙΑ