• Πολιτική

    Euractiv: Κύρτσος και Τέλλογλου παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες

    • NewsRoom


    Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες αναφέρει η ιστοσελίδα Euractiv, επικαλούμενη πηγές με γνώση έρευνα της ΑΔΑΕ.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, μέλη της ΑΔΑΕ πραγματοποίησαν την Πέμπτη έρευνα σε γραφεία εταιρείας παρώχου κινητής τηλεφωνίας, μετά από αίτημα των κ.κ Κύρτσου και Τέλογλου, για να μάθουν αν ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με το Euractiv, ο σχετικός έλεγχος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν όντως υπό παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθούν οι λόγοι καθώς υπήρχε ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Μάλιστα, ο  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, επιχείρησε να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ, λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα πάντα με την Euroactiv.

    Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ φέρεται να αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο, υποστηρίζοντας πως είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

    Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, αντιδρώντας στο δημοσίευμα, ζήτησε  την παραίτηση του κ. Ντογιάκου και τονίζει ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα σε Ελλάδα και ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ