• Πολιτική

    «Καυγάς» ΝΔ-Κυβέρνηση για τα πανηγύρια της Άγκυρας για την κύρωση των Πρεσπών

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ της κυβέρνηση και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

    Σε σχετική του δήλωση, ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρει με την κύρωση της Συμφωνίας ξεκινά μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα. Σχολιάζοντας μάλιστα τις νέες δηλώσεις της Άγκυρας, η οποία πανηγυρίζει για την κύρωση της Συμφωνίας, ο κ. Κουμουτσάκος  σημειώνει ότι «φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ … όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας».

    Συγκεκριμένα ο βουλευτής Β΄Αθηνών δήλωσε:

    «Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν. Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

    Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ. Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας. Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος;

    Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

    Απαντώντας «κύκλοι» του υπουργείου Εξωτερικών  σχολιάζουν πως «Ξέρουμε πολύ καλά πώς αποκαλεί η Τουρκία τη γείτονα τόσο χρόνια διαχείρισης του ονοματολογικού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να δούμε αν θα πέσει μέσα ο κ. Κουμουτσάκος και θα συνεχίσει με αυτήν την ονομασία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

    «Ξέρουμε επίσης πώς αναπτύχθηκαν οι σχέσεις πΓΔΜ-Τουρκίας τα περασμένα χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η εταιρική σχέση Ελλάδας-πΓΔΜ που εγκαινιάζεται με τις Πρέσπες θέτει τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέες βάσεις και σε σχέση με τον περιφερειακό διάλογο. Ας πάψει επιτέλους η ΝΔ να αναζητά φόβητρα σε μια μικρή βόρεια χώρα για να τροφοδοτήσει σκοπίμως αναχρονιστικούς εθνικισμούς», συνεχίζει στο non-paper το υπουργείο Εξωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανηγυρίζει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζόραν Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας



    ΣΧΟΛΙΑ