• Πολιτική

    Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πολιτική λεηλασία

    • NewsRoom
    Ο Μιχάλης Κατρίνης

    Ο Μιχάλης Κατρίνης


    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη πολιτική Μητσοτάκη.

    Πάντως, προσπάθησε να πείσει πως μη στήριξη της ΝΔ δεν σημαίνει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πολιτική λεηλασία.

    Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι μακριά από όσα βιώνουν οι πολίτες αυτό το διάστημα, ενώ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός παρουσιάζει μια  πλασματική εικόνα της χώρας.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».

    Μάλιστα, επιτέθηκε  στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν έχετε πάει σε σούπερ μάρκετ για να επιλέξετε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπως κάνουν οι 8 στους 10. Και αυτό γιατί δεν έχετε βρεθεί σε αυτήν την ανάγκη». «Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι 50% χαμηλότερη από αυτή του μέσου Γερμανού και 30% από αυτήν του πολίτη της Ισπανίας», υποστήριξε  ο κ. Κατρίνης.

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε επίσης πως η κυβέρνηση επιφυλάσσει  δυσοίωνες προοπτικές για τους πολίτες το 2023, ενώ έκανε λόγο για «αύξηση των έμμεσων φόρων», εξηγώντας πως για τα καύσιμα οι Έλληνες πληρώνουν δύο φορές μεγαλύτερους φόρους από τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ, ενώ για τον  ΦΠΑ ανέφερε πως «παρά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, παραμένει στα ύψη».

    Πάντως, ο κ. Κατρίνης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις γύρω από το qatargate κάνοντας λόγο για πρακτικές που δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

    Ο κ. Κατρίνης έκανε αναφορά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών επιτιθέμενος στην κυβέρνηση: «Στις Βρυξέλλες κανείς δεν είπε στους δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο ότι κουράζουν. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα στις Βρυξέλλες. Εκεί δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου όπως έγινε εδώ. Συνεχίζετε να διακινείτε αθλιότητες».



    ΣΧΟΛΙΑ