Πολιτική

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης και Ηλιόπουλος

  • NewsRoom
Στέφανος Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης


Τέλος στις φήμες που θέλουν να παραιτείται αριθμός βουλευτών των ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής και να μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα και μέσα στα βουλευτικά έδρανα, βάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, στην περίπτωση που εκείνος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία.

Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Άμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Υπενθυμίζεται πως, τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος -δύο εκ των τριών δηλαδή βουλευτών Επικρατείας που θα μπορούσαν να παραιτηθούν για να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή- δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν και θα συνεχίσουν κανονικά την κοινοβουλευτική τους πορεία.

Η συμφωνία με τον Τσίπρα

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαβθιμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα στο Action 24.

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά» πρόσθεσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα μπορούσε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Ο μόνος τρόπος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αφού βρίσκεται 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές που εκλέχθηκαν, δηλαδή ή ο Όθωνας Ηλιόπουλος ή ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ή η Έλενα Ακρίτα, και ακολούθως οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μέχρι να φθάσει η σειρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη: Παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις σε επενδυτές

Δένδιας: Καθήκον μας να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι» επειδή είμαι γυναίκαΣΧΟΛΙΑ