• Διεθνής πολιτική

    Καρφιά, βενζίνη μέχρι και νύχια στην φονική “συνταγή” του εκρηκτικού μηχανισμού των ISIS (Video)

    • NewsRoom


    Από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε εχθές στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στην πόλη των Βρυξελλών, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακάλυψε πως μέσα στις βόμβες που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, είχαν τοποθετηθεί ακόμη και καρφιά με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των θυμάτων.

    x-ray brussels

    Μετά από την δημοσίευση αποκαλυπτική Χ-ray φωτογραφίας φαίνεται πως μέσα στο σώμα ενός επιζώντα υπάρχει καρφί, μετά από την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 34 άτομα. Υπάρχουν ακόμη αναφορές οι οποίες τονίζουν την ύπαρξη μιας ακόμη βόμβας από την ίδια επίθεση, η οποία περιέχει ακόμη και νύχια.

    Οι τρόποι κατασκευής των όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης των ISIS είναι διάφοροι και πολλές φορές μέσα στις αυτοσχέδιες βόμβες που φτιάχνουν βρίσκονται διάφορα περίεργα υλικά. Ένα από τα γνωστά υλικά που τοποθετούν οι ISIS στις βόμβες τους είναι η χλωριούχα βενζίνη, ένα υλικό που χρησιμοποιούνταν κυρίως κατά την διάρκεια του α’ Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό για όσους το αναπνεύσουν.

    Το χλώριο,σαν περιεχόμενο κατασκευής όπλων, έχει απαγορευτεί πλέον σύμφωνα με τον παγκόσμιο νόμο, εξαιτίας του γεγονότος ότι το κίτρινο αυτό υλικό δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος μέσα στους πνεύμονες.

    ISIS Bomb Making

    Ακόμη σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, το οποίο δημοσίευσε υλικό από τα πειράματα που πραγματοποιούν οι τζιχαντιστές, το Ισλαμικό Κράτος τροποποιεί παλιούς πυραύλους που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εναντίον επιβατικών αεροσκαφών.

    Isis

    Το Sky News εξασφάλισε, επίσης, πλάνα από πλήρως λειτουργικά αυτοκίνητα που ελέγχονται με τηλεχειρισμό. Τα μοντέλα, μάλιστα, που έχουν κατασκευάσει φέρονται να διαθέτουν θερμοστάτες που να μπορούν να ξεγελάσουν τα συστήματα ασφαλείας που βασίζονται στην ανίχνευση θερμότητας δίνοντας την εντύπωση ότι μέσα στο όχημα βρίσκονται άνθρωποι.

    Το υλικό στο βρετανικό δίκτυο παρέδωσε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός όταν στα χέρια του έπεσε ένας εκπαιδευόμενος του Ισλαμικού Κράτους με οχτώ ώρες οπτικού υλικού.

    Στα βίντεο καταγράφεται, επίσης, η εκπαίδευση μαχητών από τη Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν, τη Σομαλία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν που εκπαιδεύονται στην κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων.



    ΣΧΟΛΙΑ