• Πολιτική

    Καραμανλής: Το ΚΙΝΑΛ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    • NewsRoom
    Κώστας Καραμανλής: Μπαίνει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των πολιτών με το Πάτρα - Πύργος

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής


    Επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας το πως υιοθετεί τα fake news που διασπείρει το ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    «Το ότι το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει “ουρά” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και θα το κρίνουν οι πολίτες. Όμως πλέον υιοθετεί και τις πρακτικές του: αντιπολίτευση της μιζέριας και fake news», αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής σε δήλωση του και προσθέτει:

    «Αφού κατέρρευσε το αφήγημά τους ότι δήθεν δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων της Αθήνας, τώρα καταφεύγουν στην ανεύθυνη κινδυνολογία ότι δήθεν τα νέα λεωφορεία δεν είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία».

    Όπως τονίζει ο υπουργός, «η αλήθεια είναι ότι:

    – Όσο κι αν ενοχλεί όσους βάζουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό των πολιτών, τα 300 λεωφορεία που προμηθευόμαστε με leasing, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν και περισσότερο τα δρομολόγια των πιο επιβαρυμένων γραμμών.

    – Ασφαλώς και είναι απολύτως ασφαλή. Είναι, άλλωστε, πολύ πιο σύγχρονα και νεότερα από όλα τα υπόλοιπα οχήματα του στόλου που παραλάβαμε το 2019.

    – Ασφαλώς και διαθέτουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα. Όπως είναι γνωστό, πολλά από αυτά τα οχήματα δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό από κατασκευής τους -κάτι συνηθέστατο στα σύγχρονα λεωφορεία- αλλά παρόλα αυτά γίνεται σταδιακά η ανάλογη μετατροπή στην Ελλάδα, η οποία βέβαια απαιτεί κάποιο χρόνο.

    – Τηρούνται όλες οι προβλέψεις των εγκρίσεων τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προμηθευόμενα λεωφορεία. Η δε τήρηση των δικαστικών αποφάσεων είναι αυτονόητη.

    – Η ουσία είναι ότι παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε φτάσει στα 1.290 και σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 1.500. Σε σχέση μόλις με τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουμε αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια κατά 3.400 και σύντομα θα φτάσουμε περίπου στις 7.000. Κάναμε προσλήψεις μετά από πάνω από 10 χρόνια. Όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά έχουμε σχέδιο και προσπαθούμε κάθε μέρα με πράξεις, όχι με εύκολα λόγια.

    Το τελευταίο είναι αυτό που περισσότερο από όλα ενδιαφέρει τους πολίτες. Αλλά προφανώς είναι και αυτό που περισσότερο από όλα ενοχλεί την αντιπολίτευση. Ας μας πουν λοιπόν τι θέλουν…να μην κυκλοφορούν τα νέα λεωφορεία στους δρόμους; Να ακυρώσουμε προσλήψεις, συμπράξεις με ΚΤΕΛ και leasing; Να αφήσουμε πάλι τον στόλο να ρημάζει χωρίς συντήρηση; Τότε θα είναι ευχαριστημένοι;

    Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

    Διαβάστε επίσης:

    Καραμανλής: 37 εκ των 40 νέων λεωφορείων είναι ήδη στο δρόμο

    ΝΔ: «Αλλεπάλληλα αντικρουόμενα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα λεωφορεία»

    ΟΑΣΑ: Οnline εφαρμογή για κράτηση θέσης στο λεωφορείο



    ΣΧΟΛΙΑ