• Πολιτική

    Καμμένος: Δεν ξέρουμε αν ο Κοτζιάς έχει κάνει άλλη συμφωνία «κάτω από το τραπέζι»

    • NewsRoom


    Τα πυρά του κατά του Νίκου Κοτζιά έστρεψε για μια ακόμα φορά ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως θεωρεί νεκρή την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί την αναιρεί διαρκώς ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία “κάτω από το τραπέζι” με τον Κοτζιά. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν ξέρουμε».

    Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πως δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και προσέθεσε ότι όσο η ηγεσία της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για “μακεδονική εθνότητα”, “μακεδονική μειονότητα” και “μακεδονική γλώσσα” δεν μπορεί να έλθει προς κύρωση η Συμφωνία στη Βουλή.

    Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία έλθει προς κύρωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου “Μακεδονία”, αν έλθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας (με τον ΣΥΡΙΖΑ), θα χωρίσουν” είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

    Ο κ. Καμμένος κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, να δηλώσει δημόσια εάν αποδέχεται τον όρο “Μακεδονία” και εάν σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε πως “νονός” του όρου “Βόρεια Μακεδονία”, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Αν η ΝΔ τα πιστεύει να το δηλώσει δημόσια, αν όμως ψάχνουν άλλοθι για να προκαλέσουν κυβερνητική αστάθεια στο όνομα της Μακεδονίας, να ψάξουν αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

    Ταυτόχρονα είπε ότι παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της σύγκλισης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και επισήμανε ότι από τα υπόλοιπα κόμματα εκείνο που έχει ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος είναι η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας «σε αυτό θα συμπορευθούμε κ. Λεβέντη».

    Στον κ. Καμμένο απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως «Για εσάς, κ. Καμμένε, όλα είναι θέατρο. Η ιστορία θα γράψει ότι το όνομα “Μακεδονία” παραδόθηκε με υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο».

    «Το ποιός θα σταματήσει αυτή τη Συμφωνία θα το δούμε. Όχι μαθήματα πατριωτισμού σε εμένα» ανταπάντησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τις κατηγορίες Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ