• Πολιτική

    Καμίνης: «Μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας» τα Εξάρχεια

    Kαμίνης


    Την προειδοποποίηση οτι τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να γίνουν μία no man’s land, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο ρ/φ Θέμα. «Δεν το ανέχομαι για μία γειτονιά της πόλης μου. Μία μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας».

    «Πριν από δύο χρόνια, σε μία από τις αλλεπάλληλες επιστολές μου προς τον κ. Τόσκα, του είχα επισημάνει το θέμα που επισημαίνουν και οι κάτοικοι στην μήνυση που έχουν καταθέσει: ότι αρχίζουν και ερημώνουν τα Εξάρχεια, φεύγουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, φεύγουν τράπεζες και επιχειρήσεις. Όσοι παρακολουθούν την κατάσταση ξέρουν ότι υπάρχει μία όσμωση μεταξύ του κοινού με το πολιτικό έγκλημα, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Καμίνης.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα σε μία δημοκρατία χωρίς ευθύνη. «Το δικαίωμα είναι μία εξουσία που σου απονέμει η έννομη τάξη. Η ελευθερία. Πρέπει να την ασκείς με ευθύνη. Το δικαίωμα στην ασφάλεια το έχουν οι κάτοικοι και αυτό έχει προσβληθεί βάναυσα. Αυτό είναι το βασικό δικαίωμα. Από το δικαίωμα στην ασφάλεια εκπηγάζουν όλα τα δικαιώματα. Μην μας κάνουν μάθημα για δικαιώματα. Αυτό δεν είναι δικαιώματα. Αυτό είναι τραμπουκισμός», είπε χαρακτηριστικά.

    Κατέστησε σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού που θα πρέπει να παρέμβει και να βρει το σωστό μέτρο για το πώς θα επικρατήσει η ηρεμία και η κανονικότητα σε μία γειτονιά που έχει παραδοθεί στην ανομία. Σχετικά με την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά να θέσει θέμα εκλογών ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι τον είχε ενημερώσει.

    «Συμφωνώ. Πρέπει πλέον να μπει στην πολιτική ατζέντα το θέμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Να ενημερώσει ο κ. Τσίπρας τη Βουλή για το τι συμβαίνει, τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει και το τι έρχεται. Ειδικά, με το τελευταίο νομοθέτημα που μας παρουσίασαν, το σχέδιο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω απογοητευτεί τελείως. Γιατί είναι θέμα θεσμικό. Με τους δημοκρατικούς θεσμούς δεν μπορείς να παίζεις. Είμαι εναντίον αυτού του εκτρώματος», υπογράμμισε ο ίδιος.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξάρχεια: Υπό εισαγγελική έρευνα η περιοχή από τις 9 Μαρτίου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Χαστούκι στην κυβέρνηση» η εισαγγελική έρευνα στα Εξάρχεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εν ψυχρώ δολοφονία άνδρα στα Εξάρχεια



    ΣΧΟΛΙΑ