• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Εξάρχεια: Υπό εισαγγελική έρευνα η περιοχή από τις 9 Μαρτίου!

    Εξάρχεια


    Εισαγγελική έρευνα για το άβατο των Εξαρχείων διενεργείται ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Πριν από δύο μήνες απεστάλη η επιστολή των 400 κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, ο οποίος αμέσως παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

    Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο βρίσκονται πλέον τα καταγγελλόμενα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν διαπραχθεί.

    Στην επιστολή τους οι 400 υπογράφοντας περιγράφουν την τραγική κατάσταση που “τα τελευταία χρόνια και ιδίως την χρονική περίοδο που διανύουμε” έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με την “εγκληματικότητα, την ασυδοσία και τη βαρβαρότητα να έχει ξεπεράσει τα όρια, ακόμη και της πιο ακραίας νοσηρής φαντασίας”.

    Χαρακτηριστικά κάτοικοι και καταστηματάρχες αναφέρουν στην πολυσέλιδη επιστολή τους:

    “Η απαράδεκτη και παγιωμένη πλέον πρακτική, «της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», έχει ισοπεδώσει την περιοχή μας σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων.

    Τα αποτελέσματα είναι τραγικά: «Γκετοποίηση», σοβαρές αλλοιώσεις στην κοινωνική φυσιογνωμία της γειτονιάς μας, απομάκρυνση των κατοίκων, υποβάθμιση των περιουσιών μας, καλλιέργεια νοοτροπίας «αυτόνομου κρατιδίου», εστία και αφετηρία εγκληματικών ενεργειών προς όμορες περιοχές (Κέντρο, Κολωνάκι, Άγιος Παύλος, Πεδίο του Άρεως, Κυψέλη, Αμπελόκηποι κλπ), προκειμένου, όπως εκτιμούμε, να εξυπηρετηθούν διάφορες σκοτεινές σκοπιμότητες. Χαρακτηριστική είναι και η απομάκρυνση κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, για τους ίδιους λόγους.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάθειρξη 16 ετών στον Θωμά Λιακουνάκο για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Πώς θα κινηθεί η Capital Product Partners για τις ναυλώσεις των πλοίων της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή;



    ΣΧΟΛΙΑ