• Πολιτική

    Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς στα δημοσιεύματα του mononews

    • NewsRoom
    Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος

    Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος


    Τη δική τους απάντηση στα δημοσιεύματα του mononews.gr σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έπληξε, μεταξύ άλλων, και την Αττική τον μήνα που πέρασε, δίνουν ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος.

    Στην απάντησή του, ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει πως υπήρξε σχεδιασμός και προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής για την κακοκαιρία, καθώς και, αναλυτικά, τις αιτίες στην καθυστέρηση του εκχιονισμού.

    Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Δήμου και του Δημάρχου Κηφισιάς

    Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, σέβονται την καλοπροαίρετη, δημιουργική και σκληρή κριτική των πολιτών και των εκπροσώπων του Τύπου. Κάθε παράπονο συμπολίτη μας, κάθε επισήμανση ρεπόρτερ που κινείται στους δρόμους όταν ένα καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, μας βοηθά να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί.

    Δημοσιεύματα όμως που δε στηρίζονται σε ειδήσεις και γεγονότα αλλά σε προσβλητικούς και αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς για τον Δήμο και τον Δήμαρχο, πραγματικά μας προβληματίζουν για τις ανάγκες που εξυπηρετούν.

    Yπήρξε σχεδιασμός και προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής για την κακοκαιρία «Ελπίδα». Ο Δήμος μας προμηθεύτηκε πεντακόσιους (500) τόνους αλάτι για τις ανάγκες του οδικού δικτύου και των πολιτών και είχε συντηρήσει όλα τα ειδικά μηχανήματα εκχιονισμού, τις αλατιέρες και τα βοηθητικά μηχανήματα που διαθέτει. Λόγω της πρόγνωσης για σφοδρότητα του φαινομένου, πριν αυτό ξεσπάσει, είχε προβλέψει και έρθει σε συμφωνία με ιδιώτες, προκειμένου να συνδράμουν με μηχανήματα έργου κατά τη διάρκεια του εκχνιονισμού. Έτσι, από δεκατρία (13) σχετικά μηχανήματα που διέθετε ο Δήμος, τις δύσκολες ημέρες επιχείρησαν περισσότερα από είκοσι δύο (22) και με τη συνδρομή φορέων όπως Περιφέρεια Αττικής,  ΣΠΑΠ και χορηγός.

    Ο σχεδιασμός αποχιονισμού κινήθηκε αναλογικά προς και τις τρεις δημοτικές ενότητες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη με προτεραιότητα στη διευκόλυνση πολιτών που αντιμετώπιζαν θέματα μεταφοράς για λόγους υγείας. Ο Δήμος μας διαθέτει 500 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, με μεγαλύτερο αυτό της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς. Η Νέα Ερυθραία ξεκίνησε να εκχιονίζεται την Τρίτη  25/1 και οι εργασίες έγιναν πιο έντονες την Τετάρτη 26/1. Η περιοχή Αγίας Τριάδας Εκάλης ξεκίνησε να εκχιονίζεται  τη Δευτέρα 24/1 ενώ τα συνεργεία συνέχισαν τις εργασίες τους σε όλη τη Δημοτική Ενότητα την Τρίτη 25/1 και Τετάρτη 26/1 όπου έγιναν και καθαρισμοί με ειδικά μηχανήματα σε ανηφορικούς και δύσβατους δρόμους.

    Οι αιτίες στην καθυστέρηση του εκχιονισμού είναι οι εξής:
    α) πολύωρο «μποτιλιάρισμα» σε όλους σχεδόν τους δρόμους τη Δευτέρα 24/1 το πρωί.
    β) ύψος χιονιού σαράντα (40) έως εξήντα (60) εκατοστά παντού. Για ορισμένους δρόμους, χρειάστηκε μία (1) έως δύο (2) ώρες εκχιονισμού.
    γ) στενοί και με μεγάλη ανωφέρεια δρόμοι, κάποιες φορές επικίνδυνοι για τους χειριστές μηχανημάτων.
    δ) παρατημένα αυτοκίνητα, εμπόδιζαν τη διέλευση των εκχιονιστικών.
    ε) πολύωρες επιχειρήσεις μηχανημάτων για εκχιονίσεις στα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Άγιοι Ανάργυροι».
    στ) απασχόληση μηχανημάτων σε δεκάδες κλήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους.
    ζ) συχνά σπασίματα των αντιολισθητικών αλυσίδων κατά τις επιχειρήσεις.

    Ο  Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας εργάζονταν νυχθημερόν για τον συντονισμό των συνεργείων και την επί τόπου αντιμετώπιση αρκετών επιπτώσεων της κακοκαιρίας. 

    Το προσβλητικό περιεχόμενο του κειμένου (https://www.mononews.gr/politics/columns-the-politic/i-protasi-momfis-o-polakis-ke-i-dimarchi?fbclid=IwAR3SbHrq8CNeDCiIae4yLSyeVZxCJam56Ox3Q7g7S-zzyt4L3sV_jpXzDxw) στο πρόσωπο του Δημάρχου δε χρήζει καμίας απάντησης, αλλά μιας ρήσης που λέει ότι ο άνθρωπος σπανίως αντιλαμβάνεται, όπως βλέπει. Συνήθως βλέπει όπως αντιλαμβάνεται. Ευτυχώς, οι αντιλήψεις τόσο του Δημάρχου Κηφισιάς όσο και των πολιτών του Δήμου είναι πολύ μακριά από κάθε είδους τακτικών που στο κείμενό σας χαρακτηρίζονται ως «Πολακισμός». 



    ΣΧΟΛΙΑ