ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Φεστιβάλ της Βενετίας και οι Ελληνικές παρουσίες, ένα exclusive δείπνο εν πλω, τα 20 χρόνια του WIN HELLAS, η βράβευση Κουμουτσάκου στη Νίσυρο και ο ένας χρόνος χωρίς την Μαρίσσα
Για αναγνώριση της διαχρονικής αξίας και της συνεισφοράς της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση, διατήρηση και διάδοση της Πολιτιστικής και Πνευματικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την απόφαση της UNESCO να καθιερώσει την 9η Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».
«Είναι, πραγματικά, μία ημέρα υπερηφάνειας αλλά και ευθύνης για όλους τους Έλληνες, τόσο στην πατρίδα, όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε σχετικώς ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε:
«Η Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει τη συγκεκριμένη απόφαση και συγχαίρει τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην UNESCO, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο για τις άοκνες προσπάθειές του, οι οποίες συνέβαλλαν σε αυτό το εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας».
Διαβάστε επίσης:
ΟΣΕΘ: Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την παράταση σύμβασης με τα ΚΤΕΛ
Πληθωρισμός: Στο 3,1% στην Ελλάδα τον Μάρτιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Επικύρωσε τον νόμο που προβλέπει κυρώσεις στη Ρωσία
- Σαουδική Αραβία: Αναφορές για φλόγες και σύννεφα καπνού κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ
- Super League: Τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών της λίγκας την ερχόμενη Τρίτη για τα τηλεοπτικά
- Το πρόγραμμα Biohut® της D-Marin αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Cannes Yachting Festival 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.