• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: «Αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία, ο Τσίπρας είναι αδύναμος»

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Δεν θα είχα τον κ. Καμμένο υπουργό. Η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές.

    Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για παρέκκλιση από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε εθνικά θέματα, όπως αυτό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

    «Αναγκάζεται (σ.σ ο κ. Τσίπρας) να κρατήσει υπουργό τον κ. Καμμένο αλλά το κόστος για τη χώρα είναι μεγάλο. Άλλα λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου. Στην τουρκική επιθετικότητα που ξεκίνησε από κρεσέντο παραβιάσεων και κατέληξε στην παράνομη κράτηση των δυο στρατιωτικών απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ισχύ. Δεν το έχουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στις ερωτήσεις των ξένων ανταποκριτών για τα ελληνοτουρκικά.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε λέγοντας: «Θα αμφισβητούσα αυτό το οποίο λέτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι ο έτερος κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί αυτή τη στιγμή οριζόντια και κάθετα με οποιαδήποτε λύση. Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται σήμερα ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή, αλλά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Τυπικά είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, αλλά ο κυβερνητικός εταίρος στον οποίο στηρίζεται για να έχει πλειοψηφία στη Βουλή έχει μία τελείως διαφορετική θέση για το ζήτημα αυτό».

    Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με τελείως λάθος τρόπο. Δεν ξέρω αν ήθελε να το λύσει ή να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ο κ. Μητσοτάκης  είπε πως καταδικάζει «απερίφραστα με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση τη χρήση χημικών όπλων, όπως αυτή έγινε τις προηγούμενες μέρες. Όταν μάλιστα γίνεται έναντι αμάχων και παιδιών είναι ακόμη πιο αποκρουστική».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, τέλος, στη μείωση της φορολογίας και τη συνεννόηση με τους θεσμούς, λέγοντας πως “Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου πια το άθροισμα της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης είναι τέτοιο που λειτουργεί ως ουσιαστικό αντικίνητρο για τη δήλωση εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να χάνουμε και φόρους και εισφορές. Δικός μας στόχος είναι να υπάρχει ένα συνολικό πλαφόν στη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση την οποία καλείται να πληρώσει ένας Έλληνας πολίτης», αλλά και στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών:

    «Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και η Εκτελεστική της Εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει σε ένα ζήτημα το οποίο αφορά αποκλειστικά και μόνο τη Δικαστική Εξουσία. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει αυτήν την υπόθεση. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση, ούτε πρέπει να έχει άποψη, ούτε μπορεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις στο ζήτημα αυτό να επηρεάζονται από το τι θα μπορούσε η Κυβέρνηση να κάνει με το ζήτημα των 8».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δ. Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης «έδωσε τα κλειδιά» σε Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη για να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τόσκας προς Μητσοτάκη: Θα έπρεπε να ξέρει ότι προχωράμε στην αποδέσμευση αστυνομικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: «Η κυβέρνηση θα αφήσει πίσω της ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης»



    ΣΧΟΛΙΑ