• Πολιτική

    Κ. Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ): Ναι είχα τα ίδια ΚΕΚ στο Μητρώο, αλλά δεν έκανα αναθέσεις – Δεν ξέρω τίποτα για καταγγελίες

    • NewsRoom

    Κ. Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Στην παραδοχή πως τα ίδια ακριβώς ΚΕΚ για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση περί συναλλαγής υπήρχαν στις σχετικές λίστες και επί ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο βουλευτής Πρεβέζης και πρώην υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στο ρ/σ Radio North 98 και στη εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

    Ο κ. Μπάρκας ανέφερε αρχικα πως υπάρχει δόλος της κυβέρνησης διότι΄όπως υποστήριξε τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν απευθείας στους επιστήμονες, αλλά δεν επελέγη αυτό.  Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τα ίδια ακριβώς ΚΕΚ τα οποία ανέλαβαν και τις πλατφόρμες του προγράμματος τηλεκατάρτισης, είχε συμπεριλάβει και ο ίδιος στο Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης που
    είχε υπογράψει ως υφυπουργός εργασίας.  Ανέφερε πάντως πως ο ίδιος δεν είχε κάνει αντίστοιχες αναθέσεις.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά της κατάρτισης», είπε. «Ασφαλώς και είχα στη λίστα τα ίδια ΚΕΚ, τα οποία προϋπήρχαν και τα οποία μάλιστα περιορίσαμε σε συνολικό αριθμό βάζοντας αυστηρές προϋποθέσεις για να συμμετέχουν. Βρήκατε όμως πουθενά να έχω κάνει εγώ ανάθεση 38 εκατομμυρίων;», ανέφερε.

    Κληθείς δε να σχολιάσει τις προ τεσσάρων ημερών αναφορές της Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΚΕΚ κ. Ντίνας Αθανασοπούλου, περί “διανομής εκατομμυρίων επί ΣΥΡΙΖΑ σε αρεστούς της τότε κυβέρνησης”, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Αλλά αν κάνει τέτοια καταγγελία, ας πάει στον εισαγγελλέα να μας καταγγείλει και να αποδείξει αυτά που λέει.»



    ΣΧΟΛΙΑ