ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.
Η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομικών: α) Διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021, β) Επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, γ) Κρατική αρωγή, δ) Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ε) Προσχώρηση στις τακτικές διαδικασίες του IMF.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Εσωτερικών: α) Εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, β) Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση του πλαισίου παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και τους Ευρωπαίους Εντεταλμένους Εισαγγελείς.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εκπαίδευση και κατάρτιση των υποψηφίων οδηγών.
- Παρουσίαση από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: α) Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, β) Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γ) Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, δ) Λέσχες φιλάθλων, ε) Άλλες διατάξεις
Τέλος, περιλαμβάνει εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Διαβάστε ακόμη:
Στο υπουργικό της Πέμπτης η κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Οι βασικές αλλαγές
Βορίδης: Θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος στην τοπική αυτοδιοίκηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision 2026: Ο Αkylas με το Ferto είναι ο μεγάλος νικητής – Όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό
- Τράπεζες: Ολα τα συνδρομητικά πακέτα για φθηνότερες καθημερινές συναλλαγές
- Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
- Πλειστηριασμοί: Το σφυρί της εβδομάδας «χτυπά» σε Ξάνθη, ΣΒΑΜΠΕ και «Ελληνικός Νηογνώμονας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.