Πολιτική

Υπόθεση Νίκου Παππά: Ποιοι δικαστικοί κληρώθηκαν για το Δικαστικό Συμβούλιο

  • NewsRoom
Βουλή: Οι δικαστικοί που κληρώθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση του Νίκου Παππά

Νίκος Παππάς


Η αεροπαγίτης Μαρία Ανδρικοπούλου και οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και Ζαχαρίας Κοκκινάκης είναι οι τρεις ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι κληρώθηκαν από την Ολομέλεια για τη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου, που μελετά την υπόθεση άσκησης ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας του 2016.

Η αεροπαγίτης Μαρία Ανδρικοπούλου κληρώθηκε από τον κατάλογο του Αρείου Πάγου ως αναπληρωματικό μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση της Όλγας Σχετάκη-Μπονάτου καθώς είναι ήδη τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο που μελετά την υπόθεση Novartis.

Οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και Ζαχαρίας Κοκκινάκης, κληρώθηκαν σε αντικατάσταση της Ελένης Μετσοβίτου και του Βασίλειου Πλιώτα που είχαν κληρωθεί αντίστοιχα ως εισαγγελέας και αναπληρωματικός του Δικαστικού Συμβουλίου.

Τα ονόματα των τριών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που κληρώθηκαν κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας θα αποσταλούν από τη Βουλή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε ακόμη:

Βουλή: Ποινική δίωξη κατά του Νίκου Παππά με 178 ψήφους υπέρ

Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποινική δίωξη στους εκπροσώπους της CCC



ΣΧΟΛΙΑ